Toelatingsvoorwaarden voor alle reizigers

Vanaf 10 maart gelden er geen risicoclassificaties meer.

De verplichte coronatest voor vertrek is komen te vervallen, evenals de verplichte PCR-test op locatie.

Na 23 maart vervallen in Nederland de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Er is wel wat verwarring over het feit of je op Schiphol een mondkapje moet dragen. Dat is dus nog steeds verplicht na de security-check. 

Geldige pcr test & Gezondheidsverklaring

Je hoeft dus niet meer je Q-code te laten zien, de verplichte PCR test voor vertrek is komen te vervallen, zo ook de verplichte 3e dag antigeentest. Het kan zijn dat er lokaal nog een mondkapjesverplichting geldt, hou je daar aan.


1. Er is geen COVID test vereist voordat u naar Curaçao reist.

2. Vóór vertrek online de Digital Immigration Card invullen.

3. 48 uur voor vertrek de Passenger Locator Card (PLC) digitaal invullen en daarvan een uitgeprint of digitaal bewijsstuk bij zich dragen.

Invullen digital immigration Card

Vul voor je vertrek het digitial immigration card in. Dat doe je via deze link

Passenger location card

Je bent verplicht een passenger location card in te vullen. Om op Curaçao door de douane te mogen, moest je altijd al een Immigration Card invullen. Dat was vroeger dat papiertje dat je in het vliegtuig kreeg waarop je moest aangeven waarom je naar Curaçao kwam en waar je zou verblijven. Dat moet nog steeds, maar vanwege het coronavirus moet je tijdelijk nog een ander formulier regelen, een Passenger Locator Card (PLC). Mocht op Curaçao een nieuwe corona-besmetting opduiken (onder toeristen), dan hoopt men hiermee zo goed mogelijk te kunnen terugvinden met wie de besmette persoon mogelijk in contact is geweest. De PLC vul je hier in.

Verplichtige antigeentest 3 dagen na aankomst

De verplichte 3e dag antigeentest is per 10 maart komen te vervallen. Dit hoef je dus niet meer te doen.

Verplichte reisverzekering

Iets waar je wellicht niet aan denkt. Maar vergeet dit absoluut niet. Je moet laten zien dat je in bezit bent van een reisverzekering. Ook dit is verplicht! Zorg ervoor dat je dit ruim op tijd voor je vertrek hebt geregeld met je eigen verzekeraar. 

Wat te doen bij corona gerelateerde symptomen?

Als je tijdens je verblijf op Curaçao symptomen krijgt die te maken hebben met COVID-19 (droge hoest, koorts, vermoeidheid, keelpijn, hoofpijn, verlies van smaak en/of reuk) dien je onmiddellijk contact op te nemen met de GGD op het lokale telefoonnummer 9345. Je wordt dan direct in quarantaine geplaatst. Alle medische zorgkosten zijn voor eigen rekening. Zorg ervoor dat je verzekering dit dekt. Controleer dit ruim op tijd!

lokale voorzorgsmaatregelen

Op Curacao hou je 2 meter afstand. Mocht dit niet lukken draag dan een mondkapje. Het kan zijn dat dit op bepaalde plekken verplicht is. Zorg ervoor dat je een mondkapje op zak hebt. Ontsmet regelmatig je handen.

Weer naar Nederland

Je hoeft niets meer  te doen wanneer je weer naar Nederland vertrekt. Mocht je toch vermoeden dat je een coronabesmetting hebt opgelopen dan ga je thuis naar een testlocatie en volg je alle stappen wat betreft quarantaine.

Mondjekapje in het vliegtuig

Tijdens je vlucht naar en van Curacao ben je alsnog verplicht om in het vliegtuig een mondkapje te dragen. Deze moet je afdoen tijdens het eten of het drinken van een drankje. Hoewel KLM en TUI al onofficieel hebben aangegeven om na 23 maart de mondkapjesverplichting te laten vallen, is dit nog niet helemaal duidelijk. Vraag het altijd even na bij de vliegmaatschappij.