Toelatingsvoorwaarden voor alle reizigers

Je bent niet in contact geweest met iemand die binnen 14 dagen vóór aankomst positief is getest op COVID-19. Als dat wel het geval is, moet je verplicht in quarantaine. 

Vanaf 27 oktober 2021 accepteert Curaçao de  EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC)  als test- en vaccinatiebewijs voor reizigers uit EU-landen. In Nederland wordt het EU DCC aangemaakt door middel van de CoronaCheck. Dit is alleen geldig voor volledig gevaccineerde reizigers.

Tijdens je reis en verblijf moet je altijd een uitgeprint bewijsstuk bij je hebben van elke verplichte stap. Je moet afdoende verzekerd zijn voor medische zorg en eventuele extra kosten mocht je tijdens je verblijf in quarantaine moeten of ziek worden.

Als je niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoet, kun je bij aankomst in quarantaine worden geplaatst. Dat is volledig voor eigen rekening. Op dit moment zijn er geen uitzonderingen voor bezoekers die volledig gevaccineerd zijn.

Geldige pcr test & Gezondheidsverklaring

Elke bezoeker die Curaçao binnenkomt, moet een negatief testresultaat of vaccinatiebewijs kunnen overleggen van een gecertificeerde COVID-19 PCR-test welke maximaal 48 uur of een antigeentest welke maximaal 24 uur voor vertrek afgenomen is. Hiervan dien je een afgedrukt bewijsdocument bij je te hebben. Vóór vertrek moet je de negatieve testresultaten van de COVID-19 PCR-test uploaden op dicardcuracao.com. Alleen PCR testen op basis van een neus-en keeluitstrijk worden geaccepteerd. Gorgeltesten worden NIET geaccepteerd.

GEZONDHEIDSVERKLARING: Deze vul je hier in. Zorg ervoor dat je deze 2x uitprint. Je hebt er eentje nodig voor de heen- en terugreis.

Invullen digital immigration Card

Vul voor je vertrek het digitial immigration card in. Dat doe je via deze link

Passenger location card

Je bent verplicht een passenger location card in te vullen. Om op Curaçao door de douane te mogen, moest je altijd al een Immigration Card invullen. Dat was vroeger dat papiertje dat je in het vliegtuig kreeg waarop je moest aangeven waarom je naar Curaçao kwam en waar je zou verblijven. Dat moet nog steeds, maar vanwege het coronavirus moet je tijdelijk nog een ander formulier regelen, een Passenger Locator Card (PLC). Mocht op Curaçao een nieuwe corona-besmetting opduiken (onder toeristen), dan hoopt men hiermee zo goed mogelijk te kunnen terugvinden met wie de besmette persoon mogelijk in contact is geweest. De PLC vul je hier in.

Verplichtige antigeentest 3 dagen na aankomst

Je bent verplicht om drie dagen na aankomst op Curacao een antigeentest te doen. Alle informatie over het maken van een antigeentest vind je hier. Lees het goed door!

De kosten van deze test liggen rond de €16,50 per persoon. Kinderen tot 7 jaar zonder symptomen hoeven geen test te doen.

Verplichte reisverzekering

Iets waar je wellicht niet aan denkt. Maar vergeet dit absoluut niet. Je moet laten zien dat je in bezit bent van een reisverzekering. Ook dit is verplicht! Zorg ervoor dat je dit ruim op tijd voor je vertrek hebt geregeld met je eigen verzekeraar. 

Wat te doen bij corona gerelateerde symptomen?

Als je tijdens je verblijf op Curaçao symptomen krijgt die te maken hebben met COVID-19 (droge hoest, koorts, vermoeidheid, keelpijn, hoofpijn, verlies van smaak en/of reuk) dien je onmiddellijk contact op te nemen met de GGD op het lokale telefoonnummer 9345. Je wordt dan direct in quarantaine geplaatst. Alle medische zorgkosten zijn voor eigen rekening. Zorg ervoor dat je verzekering dit dekt. Controleer dit ruim op tijd!

lokale voorzorgsmaatregelen

Op Curacao hou je 2 meter afstand. Mocht dit niet lukken draag dan een mondkapje. Het kan zijn dat dit op bepaalde plekken verplicht is. Zorg ervoor dat je een mondkapje op zak hebt. Ontsmet regelmatig je handen.

Weer naar Nederland

Wanneer je weer terug naar Nederland gaat moet je bij aankomst in Nederland een coronabewijs (= vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of negatieve test) laten zien. Vergeet dit dus niet! Ook is er een dringend advies om je te laten testen op dag 2 en 5 bij thuiskomst. 

 Ook hoef je thuis niet meer in quarantaine, alleen wanneer je test positief is.

Mondjekapje in het vliegtuig

Tijdens je vlucht naar en van Curacao ben je verplicht om in het vliegtuig een mondkapje te dragen. Deze moet je afdoen tijdens het eten of het drinken van een drankje. Vraag het altijd even na bij de vliegmaatschappij.