Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Advanced Search
Your search results

Eten bij de Gouverneur

Gepubliceerd op 26 oktober 2017 by admin

Eten bij de Gouverneur,  wie wil dit nu niet? Uiteraard ga je niet dineren bij de echte gouverneur van Curaçao, maar we gaan vertellen over één van de populairste restaurants van het eiland: restaurant & café Gouverneur de Rouville.

Genieten van je uitzicht

Het restaurant is vernoemd naar een zeer populaire gouverneur van Curaçao: Abraham de Rouville. Onder zijn bestuur verbeterde de lokale leefomstandigheden. Sinds 1989 heeft het monumentale pand een horecabestemming en sinds 2001, na een grondige renovatie, werd de naam veranderd. Restaurant & café Gouverneur de Rouville is gelegen aan de Sint Annabaai en heeft een schitterend uitzicht naar Punda, de Koningin Emmabrug en de Caraïbische zee. Probeer bij je reservering te vragen om een tafeltje op de galerij. Je gaat geen spijt krijgen.

Een schitterend uitzicht over de Sint Annabaai en Punda

Lukt het niet om een plekje te bemachtigen op de galerij? No worries, ook in the back yard is het prima vertoeven.

Vegetarisch & glutenvrij happen

De Gouverneur serveert als één van de weinige restaurants vegetarische en glutenvrije gerechten. De kaart is overigens een heerlijke mix van Franse, Italiaanse en Caraïbische keuken met lokale gerechten. Heel bijzonder is dat ze een Big Green Egg special hebben. Vraag er even naar wanneer je een bezoekje brengt.

Ben je nieuwsgierig naar de andere gerechten? Klik dan even op de link: http://www.de-gouverneur.com/menu-2/

Hoe kom je er?

Je kunt de auto parkeren in Punda, bij het Wilhelminaplein. De loop je via de Breedeweg naar de pontjesbrug. Deze steek je over en sla dan linksaf, je loopt langs het Brionplein en de Sint Annabaai. Na een paar minuutjes zie je aan je linkerhand het rode gebouw van de Gouverneur.

Je kunt ook over de Julianabrug rijden en neem dan de eerste afslag rechtsaf. Je rijdt nu met de bocht mee. Bij de stoplichten ga je gewoon rechtdoor. Bij de rotonde neem je de tweede afslag en dan ga je weer links. Aan je linkerhand is het gratis toegankelijke parkeergarage. Daar parkeer je je auto. Je gaat met lift omlaag en gaat naar links richting het Riffort. Je loopt door dit gezellige fort (ook met een paar leuke restaurantjes, komen we zeker op terug). Je blijft langs het water lopen, passeert de Pontjesbrug en dan zie je na een paar minuten het restaurant aan je linkerhand.

Openingstijden & contact

Restaurant & café Gouverneur de Rouville is 365 dagen per jaar open van 10 uur tot in de late uurtjes

Adres: De Rouvilleweg 9

Telefoonummer: +5999 4625999

Website: www.de-gouverneur.com

 

 

 

Categorie: Geen categorie

Laat een bericht achter

Uw email adres wordt niet openbaar gemaakt.

  • Zoek uw vakantiewoning

  • Kies uw valuta