Reset Password

click to enable zoom
Loading Maps
We didn't find any results
open map
Advanced Search
Your search results

Stukje paradijs: Cas Abao strand

Gepubliceerd op 16 oktober 2017 by admin

Wanneer je richting het strand van Cas Abao rijdt denk je misschien; zit ik wel goed? De weg er naar toe is behoorlijk bumpy, maar dat maakt het juist erg leuk, soort van ontdekkingstocht.

Betalen per auto

Bij de gate moet je een toegangsprijs betalen, deze is 10 gulden (een kleine 5 euro) per auto. Let op, je kunt niet  je huurauto volproppen, die 10 gulden is dan voor 4 personen. Voor iedere extra persoon betaal je 2,50 gulden extra. Maar dat is maar 1,25 euro dus  gaan met die banaan, over een banaan gesproken, daar komen we straks nog even op terug. In het weekend en feestdagen betaal je 12,50 gulden. Je krijgt ook een pakketje aan kortingsbonnen die je kunt inleveren bij bijvoorbeeld landheid MeiMei. Hier kun je midgetgolf spelen en genieten van een heerlijke bbq of iets anders. Een strandbedje huur je voor 5 gulden en dan krijg je ook een douchemuntje zodat je na afloop het zand van je af kunt spoelen. Er zijn toiletten en lockers aanwezig.

De pret begint al wanneer je arriveert bij Cas Abao. Vanaf de parkeerplaats heb je een prachtig doorkijkje naar het strand en de oh zo mooie blauwe zee. Rennen dus!

Tropische beleving

Op het strand hebben ze diverse palmbomen neergezet. Deze zijn inmiddels van een aardig formaat dus voldoende schaduw. Heel Curaçaos zijn palmbomen niet, maar ach, het doet wel lekker tropisch aan. Het strand is echt mooi wit en je vind weinig koraal en grote stenen, lekker relaxed lopen dus en niet als een manke zeeleeuw uit water komen strompelen. De diverse palapagebouwen met mais/rietdakbedekking geeft het geheel echt een supertropisch gevoel. Weet je dat het strand van Cas Abao behoort tot één van de mooiste ter wereld? Dat snappen wij wel.

Daar is die banaan weer!

Het strand is wel gericht op de toerist maar nog niet zo overtoeristisch zoals Jan Thiel. Hier kun je nog lekker op je strandbedje liggen snurken zonder dat het halve strand je uitlacht. Naast gewoon niets doen kun je ook prachtig snorkelen en duiken. Heb je daar geen zin in? Dan klim je op die banaan (kijk daar issie weer!) en knallen over die golven.

Wanneer je zo heerlijk sportief bezig bent geweest of je hebt je calorieën weggeslapen  is het tijd om een hapje te eten. Dit kan in het beach restaurant. Het is wel een self sevice bar, je moet dus zelf je food meenemen naar een tafeltje op het strand. Maar hé, who cares! Een eigen jug mag je meenemen, maar neem deze dan niet mee naar het restaurant, dat is eigenlijk een beetje not done!

Onze mening

Naar onze mening is het strand van Cas Abao een ideaal strand, nog niet erg toeristisch maar zeker de moeite waard om vaker te bezoeken. We moeten wel zeggen dat wanneer er cruiseschepen in de haven liggen je de kans hebt op hordes Amerikaanse toeristen met witte sokken die een dagje strand komen doen. Ach, dan neem je een sipje van je cocktail en geef je ogen de kost. Mensen kijken hoort ook bij vakantievieren toch?

Om in de stemming te komen laten wij  deze mooie filmpje van Cas Abao strand zien:

 

Categorie: Example Category

Laat een bericht achter

Uw email adres wordt niet openbaar gemaakt.

  • Zoek uw vakantiewoning

  • Kies uw valuta